אלוקים רחמן אבל לא מוותר..

שאלה:

אומרים שהשם יתברך רחמן,
אבל לא מוותר הוא מרחם ואוהב אותנו את הבנים שלנו אבל לא מוותר לאף אחד, משמע מה הטעם לחזור בתשובה ?
הוא יקבל את העונש על חוטאו,
מה אני אשם שלא נולדתי למשפחה חרדית שלא ידעתי מה מותר מה אסור וכשהתפקחתי אז חזרתי בתשובה ומתחרט כל כך על חטאיי, אז אם השם לא ותרן אבל כן רחמן אז איך יש לי מחילה זה לא סותר ?..
גם איזשהו רב אמר שאם היינו יודעים איך בית דין של מעלה עובד לא היינו מצליחים לאכול לשתות רק היה בוכה ופוחד כל היום ועל כל חטא יש מאה תשלומים אני באמת לא מבין מה זה אשמתי, אבל יהיה מה שיהיה,
ומקווה שיהיה טוב לא יתן לזה להפריע לי בחזרה בתשובה שלי מקווה שהשם יתברך באמת סלח לי אבל לשאלה – האם זה לא סותר ?

תשובה:

שלום ידידי

יש לך טעות גדולה. הקב"ה אינו מוותר אבל הוא מוחל וסולח וזה בכל התפילות שלנו! אז איך זה יכול להיות?!

התשובה פשוטה, כאשר חוזרים בתשובה, בדיוק כמו שאתה עשית, הוא מוחל וסולח, כשאדם לא חוזר בתשובה, אין ויתורים.

תשובה מכפרת, וזו אחת המתנות הטובות שהקב"ה עשה איתנו. הנושא הזה כה פשוט, שאין מקום לספקות בענין, זה כל ענין יום הכיפורים ובכלל ראה הלכות תשובה ברמב"ם כמה הדברים מפורטים וברורים.

אינני מבין את סגנונו של אותו רב, האם הוא זוכר לתאר את הגן עדן? את שכרה של כל מצוה? שכר הנחת תפילין ברכות לימוד מחשבה טובה? כל יום אתה מקבל מליונים שעין לא ראתה אלוקים זולתך! אין לנו מושג מה זה שכר נצחי על כל מצוה!

כדאי לשמוע הרצאות מרבנים תלמידי חכמים0 המוכרים ומקובלים על ידי תלמידי חכמים מובהקים.

ברכה והצלחה.