חוג התעמלות לחרדיות עם מוזיקה לועזית

שאלה:

שלום, אשמח לשמוע את דעת הרבנים:
אני בחורה חרדית.
הלכתי לחוג התעמלות לשיעור ניסיון, החוג הוא לדתיות-חרדיות (רובן חרדיות), אבל המוזיקה ברקע היא מוזיקה לועזית, טרנסים וכו'
אישית זה מאוד צרם לי והחלטתי שלא אלך לחוג.
חזרתי הבית ובבית כולם אמרו לי שאני ממש מגזימה ואין בזה שום בעיה ואפשר לומר שדי זלזלו ולא העריכו את זה.
מה הרב חושב?

תשובה:

אני חושב שאת צודקת.

התעמלות זה דבר מצויין אבל זה לא צריך להיות מתוך התפרקות וקרירות.

יש מוזיקה חרדית שהיא מספיק קצבית וניתן להעזר בה.

אינני אומר שזה אסור, זה בהחלט חסר טעם.

בהצלחה רבה ובריאות טובה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לא קל למצוא חוג התעמלות לאשה החרדית, עם כל הדרישות ההכרחיות. מהיכי תיתי לאסור מוזיקה בשפה שלא מבינים כשאין הלכה שאוסרת זאת, רק בגלל "אווירה של התפרקות"?

    ואיזה איסור יש ב"טרנסים"? לאימונים כאלה דרושה מוזיקה ממריצה, והסגנון החסידי לא תמיד מתאים!

    חכמים היזהרו בדבריכם.

  2. ראשית לא דיברנו כאן על שיעור מחול אלא על התעמלות שזה דבר מאוד חשוב לבריאות. ולגבי שיעור מחול, כל דבר יכול להעשות טוב ויכול להעשות לא טוב, אם עושים טוב זה טוב.

  3. מחול, כשהוא נעשה בין נשים, אין בו שום אלמנט של חוסר צניעות, ובגמ' תענית דף כ"ו מובא "יוצאות וחולות (רוקדות במחול) בכרמים". ובפני משה שם על הירושלמי כתב שזהו "על דרך אז תשמח בתולה במחול".

    האם למישהו יש מחשבה קלה שהפסוק בירמיהו (פרק לא) "אז תשמח בתולה במחול ובחרים וזקנים יחדו והפכתי אבלם לששון ונחמתים ושמחתים מיגונם" הוא בעייתי מבחינת צניעות?

    ובנוסף לזה, גם שיעור מחול הוא סוג של התעמלות ומאוד בריא לנפש.

    כמובן שאשה או נערה חרדית אין לה מה לעשות עם זה בחוץ, וממילא לא תבוא לידי עבירה כלשהי.