ברכת האורח במסעדה / בני זוג המנהלים חשבונות נפרדים

שאלה:

האם מברכים ברכת האורח במסעדה.
אשתי ואני גרים בשני בתים, אחד שלה שהיא משלמת על האוכל וההוצאות ואחד שלי, שאני משלם. כשאני אצלה בשבת האם אני, בעלה, מברך ברכת האורח בגלל קורת הגג והאוכל שהיא קנתה (לנו ולילדיה, שגרים שם, זה נישואין שניים)
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לגבי מסעדה הסתפק גם הגר”י זילברשטיין והביא בספרו עלינו לשבח (עמוד תרעד) ששאל  את חמיו הגרי”ש אלישיב, והשיב לו שראוי לברך, שכן אם לא היה לבעל המסעדה או המלון מה להאכיל אותם, לא היתה מועילה העובדה שיש לך כסף. אולם בספר כף החיים (סי’ רא ס”ק יא) כתב שאם אתה משלם עבור הארוחה אין כל צורך לברך ברכת האורח.

לגבי מנהגכם איש בבית אשתו ואשה בבית בעלה, נראה שכיון שאתם מנהלים חשבונות נפרדים לגמרי, יש לברך ברכת האורח. הארכתי בנושא זה כאן.