תשלום לגננות בזמן מלחמה

שאלה:

האם בעל גן פרטי חייב לשלם לעובדות שלא עובדות עקב הנחיה של פיקוד העורף

תשובה:

שלום וברכה,

אם בעל המעון קיבל תקציב מלא מההורים/ מהמדינה עבור הפעלת הגן, ודאי שחייבים לשלם לגננות, ובעל הגן פרטי לא יכול לעכב את התשלום מההורים לעצמו. אם ההורים לא שילמו לגן הפרטי, בעל הגן לא חייב לשלם לגננות משכורת, וראוי לשלם כ40%.

בהצלחה.

מקורות:

הורם לא חייבים לשלם לגן פרטי בתקופת המלחמה, כדין מכת מדינה, וראוי שישלמו כ40%. אם ההורים שילמו שכר מלא ולא רצו לדקדק בדין, ודאי התשלום עבור הגננות – ההורים מסכימים שהגננות יקבלו שכר מלא, ואסור לבעל הגן פרטי לקחת כסף מההורים ולא לשלם לגננות.