להזמין להם משטרה?!

שאלה:

השאלה נשאלת כדי לקבל היתר ברור ושמיעת חוות דעת חיצונית

לשכנה שלנו בן שאט אט יורד מהדרך ומתנדנד, הוא לא היחיד שמתנדנד שם ,הבן לא בישיבה, גולש לרוב במכשיר, והפניות אל הוריו שיטפלו בבן המסתובב ליד הבניין ואט אט מקבץ חברים שלא מתאימים כל כך לסביבה של הבניין, ולא ברור מה עיסוקם.. לא עוזר, כי גם ההורים לא ממש יכולים להתמודד איתו

פעמים שחבריו מרעישים, פעמים שסתם לא נעים לילדים שלי או שלי לא נעים שהילדים שלי יהיו כשהם בחוץ, ובכלל הם לא אמורים "לשרוץ" (סליחה על הביטוי) במהלך היום ובערב ליד הבניין שלנו, למרות שאין בכך איסור חוקי או הלכתי
כמובן שהרעש שהם לפעמים עושים הוא לא נעים

לדעתי אין לחכות לאן זה יתפתח , ואפשר להזמין פעם אחת ניידת למקום ולהתלונן – אם הם לא מחזיקים סמים חלילה (אין לי סיבה ברורה לחשוב שכן) אז אין כאן משהו פלילי והבני הנוער הבחורים האלה יבהלו ולא יבואו עוד לשהות כאן ולא יאונה להם נזק של מסירה
ואם יש משהו פלילי חלילה אז וודאי שמותר למוסרם

בגדול השאלה אם אפשר לפנות למשטרה או למוקד העירוני כדי שפעם אחת יבואו ויבינו שיש כאן בעל הבית והמקום לא הפקר

תשובה:

שלום וברכה

אם הם מתנהגים בסדר באופן חוקי וסביר, זה שאת לא מחבבת אותם אינו מתיר לצער אותם. אם אין מהם כרגע נזק רוחני או גשמי אני לא רואה מקום להזמין להם משטרה. אפשר כן לדבר איתם יפה ולומר שזה מפריע אם יכולים למצוא מקום אחר. אני חסיד גדול של דיבור נעים ומקרב, זה עושה פלאים. הילדים הללו הם ילדים עם נשמה טובה שקשה להם, צריך להאיר להם פנים ולהשתדל בקירוב לבבות.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש שכן שלא שולח את הילדים כשהם בסביבה
    הם מתנהגים כמו צ'חצ'חים רואים לא מעט סרטונים במכשירים שלהם ליד הבניין…
    השאלה להמתין לאן זה יתפתח?
    הם צועקים מידי פעם בקול …
    מניחים אופנים איפה שביקשו שא יניחו בבניין
    אני פחות אופטימית עם הלדבר יפה , זה לא קונה לדעתי
    אבל אם אתם לא מתירים…אז לא…

  2. אני לא אומר שאסור, אבל אני לא שומע ממך שהם מזיקים, מה שהם רואים בטלפון שלהם זה עסק שלהם, ואיך הם מניחים אופנים לא נשמע נזק, והשכן שבוחר בכל זאת לא לשלוח ילדים זה בעצם החלטה שלו שעדיין לא ראית בה עילה סבירה.
    אני לא מבין למה לצער אותם. בשורות טובות.