תביעת חנות מוצ"ח בבית משפט

שאלה:

שלום וברכה
הזמנתי בחנות אונליין מוצר חשמלי בשווי 350 ש"ח, בפועל קיבלתי מוצר אחר בשווי 100 ש"ח ככל הנראה בטעות של האורז בחנות.
מאז כל פניותי אל החנות לתיקון הטעות או לביטול העסקה בין בכתב בין טלפונית לא נענו.
היסיתי באמצעות המועצה לצרכנות ואף הם לא נענו.
לדבריהם יש כאן עבירה על החוק במניעת ביטול עסקה ויש לפנות לבית משפט,
השאלה היא האם ניתן בכלל לפנות לבית משפט מצד ערכאות וכו'.
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

אם הם תובעים אותך לערכאות ודאי שמותר לך לדון מולם ולהציל את עצמך ולנצל את זכויותיך. אם אתה התובע מעיקר הדין אסור לפנות לערכאות אא"כ תובעים בבית דין רבני תחילה, אם מדובר בחברה גדולה בבעלות של אנשים שאינם שומרים תו"מ יש להקל לפנות לערכאות מיד, אבל אם מדובר בחנות, יש לתבוע בבית דין רבני ואם הם יסרבו להתדיין יהיה מותר לפנות לערכאות.

בהצלחה.