שמיעת הרצאה תוך כדי כתיבת סת"ם

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם סופר סת"ם שומע הרצאות בזמן הכתיבה בטענה שהוא יותר מתרכז ומתי הוא לא שומע הוא מאבד ריכוז, השאלה האם זה אסור מהדין או חומרה או שזה בכלל מותר?

תשובה:

שלום וברכה

כמה אחרונים כתבו שיש להמנע לגמרי משמיעת הרצאה או מוזיקה תוך כדי כתיבת סת"ם, משום שהדבר גורם להיסח הדעת, מה שעלול לגרום שישכח לקדש שמות או לא יתן לב לחסרות ויתירות, או לא יוציא התיבות בפיו, וכל שאר הדברים שיש לשים לב אליהם היטב בעת הכתיבה, ראה בענין זה בשבט הלוי ח"ו סי' ו' ג', שו"ת אבני ישפה או"ח סי' ז', שבט הקהתי ח"ב סי' ער"ה. אמנם יש שכתבו שאם הסופר יודע בעצמו שהדבר אינו מפריע לו אלא אדרבה גורם לו להתרכז, אין להחמיר עליו, ראה שו"ת משנת יוסף ח"ו סי' ק"ו. בד"ץ העדה החרדית מתנים עם מקבלי התעודות שלהם שלא ישמעו שום דבר תוך כדי הכתיבה.

בהצלחה רבה ויום מבורך.