הנתבע מסרב להגיע לבוררות בעקבות המלחמה

שאלה:

שלום
קנינו דירה שהיתה במהלך בניה ובחוזה הוסכם שעל כל חילוקי דעות יפנו שני הצדדים לבוררות אצל רב מוסכם.
כבר לפני כמה חודשים הדירה היתה מוכנה למסירה, וגם תאריך המסירה ע"פי החוזה כבר עבר מזמן, אך בה"ב לא נותן לנו להכנס לדירה מסיבות טכניות מצידו.
הוא גם טוען שאינו צריך לשלם שכירות על האיחור למרות שעפ"י החוזה מחוייב בכך.
פנינו לרב המוסכם לבוררות שגר בעיר אחרת,
אך המוכר אינו מעוניין להגיע לדיון בטענה שאינו יוצא מהעיר עקב מצב המלחמה השורר כעת בארץ.
יש לציין כי שני הערים נמצאות במרכז הארץ ללא סיכון מיוחד מלבד הזעקות מדי פעם ממש.
הוא גם אינו רוצה לקיים דיון בטלפוןמיילזום וכו.
האם ניתן לחייבו לבוא לדיון בעיר אחרת במצב כזה?
או לקיים דיון בכל צורה אחרת המקובלת עליו?
או שעלינו לחכות בחוסר וודאות עד לסיום המלחמה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

עליכם לפנות לבורר המוסכם ולספר לו שהצד השני נמנע מלהגיע בעקבות המלחמה, והבורר יחליט אם הצד השני צודק, או שזה התחמקות ואז ישלח לו הזמנה ואם יסרב להגיע יתן לכם היתר לפנייה בערכאות.

בהצלחה ובשורות טובות.

מקורות:

כדי להחליט אם מדובר בהתחמקות או שהצד השני צודק, כל מקום בארץ נידון לגופו, ולכן צריך להפנות את השאלה לבורר המוסכם ששגר במקום ויוכל להחליט בדבר.