תשלום למתקין מזגנים על סתימה שיתכן שנגרמה בגללו

שאלה:

במיזוג האוויר בביתי נוצרה סתימה, הזמנתי את המתקין של המזגן, הוא אמר שאם הבעיה נוצרה בגללו הוא לא גובה כסף על התיקון (חלפו שנתיים וחצי מההתקנה והצינורות מוסתרים מתחת לתקרת גבס), למעשה כשהוא חתך את צינור הניקוז הוא ראה שם חומר דביק שגרם לסתימה, הוא טוען שלעולם לא ראה כזה דבר במקום אחר ולכן ייתכן שאין הסתימה באשמתו.
כיצד ניתן לקבוע במקרה כזה מי ומה גרם לסתימה והאם זה באשמת המתקין (לטענתי ייתכן שסוג של דבק שהוא מרח בעת ההתקנה נמס וגרם לסתימה).

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא רואים בבירור או קרוב לודאי שהסתימה בגלל המתקין לא ניתן לחייב אותו לתקן את הסתימה ללא תשלום. ולכן הטענה שייתכן שהסוג דבק ששם גרם לסתימה אם זה לא חשש סביר לא ניתן לחייב את המתקין בטענה של יתכן ואולי…

ומאחר ועבר זמן רב ואין סיבה מסוימת לתלות את הסתימה במתקין לא ניתן לחייב אותו לתקן את הסתימה בחינם.

בהצלחה.