נוכלות בצל המלחמה

שאלה:

בעקבות המצב במדינתינו, בעלי חסד רבים ויקרים קונים מוצרי בגדים ותורמים לחיילינו היקרים.
נשאלתי היום: הגיעה גב' לחנות בגדים וקנתה ביגוד (מגבות וכדו') ב 1000 ש"ח ואמרה לבעה"ב שאין לה איך להגיע לחיילים ושידאג להעביר להם בין כל אלו שקונים ומחלקים. בעה"ב שיצה"ר גבר עליו אמר לאחד העובדים: מילא יש לחיילים הרבה ציוד, לא זה מה שיוסיף להם, בוא נתחלק ב 1000 ש"ח. העובד שרוח ה' היתה בו השכיל שזה גזל אך נפשו בשאלתו האם מותר לו לקחת את הכסף (500 ש"ח) ולהעביר לחיילים כרצון התורמת. הבעיה היא שבכך מסייע לבעה"ב בכך שמבין שזה מעשה תקין. הנה ראיה שהלה שיתף פעולה.
יש לציין: שאם יעדכן את בעה"ב שמתכווין לעשות כך, יקח ממנו את הכסף. האם יכול לפעול כך א שמא לא יקח ממנו כלל את הכסף?

תשובה:

אני מזועזע לחלוטין!

תיקח ממנו את הכסף, ואחרי שהוא יהיה ביד שלך תגיד לו שאתה הולך עכשיו להביא לחיילים. זה פשוט גזל גמור!

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. *יישר כח על שינוי הכותרת.
    אני מסביר שזה לא שייך. כי אמר לי שבו ברגע שיאמר לו מה הולך לעשות עם הכסף, מיד יקח ממנו את הכסף. אני מוכרח להיות עירני לכל הפרטים מעבר לרגש הכאוב שבניצול וההתנהגות המחפירה (הנובעת מתוך מסכנות גדולה).