שקר

שאלה:

יש צדיק שהבטיח שכל מי שידפיס את הספרים שלו אשר בנחל יקבל את הישועה שלו ואני הדפסתי פעמים אשר בנחל והבטחה לא התקימה מאד מאכזב ליראות צדיק שמבטיח אבל לא מקים

תשובה:

אינני מכיר סגולה זו. אבל צריך לדעת באופן כללי, שאין אנחנו יודעים חשבונות שמים. סגולה, זה דבר מועיל, וצדקה מצילה גם ממוות, אבל לעולם לא ניתן להבטיח, כיון שאנחנו לא יודעים את חשבונות הבורא. אינני יודע מי הבטיח מה, אבל ודאי היתה הבטחתו שהוא מצידו ימליץ עליו טוב בשמים, אבל אף אחד לא יכול להכתיב לבורא עולם מה לעשות, ואף אחד לא יודע את חשבונותיו של הבורא ומתי תבוא לו הישועה.

בהמשך להתפלל להאמין ולבקש מהבורא יתברך, להתחזק במצוות ובקירבת אלוקים, והיא הדבר הנכון ביותר לעשותו, מעבר לכך שהיא גם הסגולה הטובה ביותר לכל הישועות.