חילוף מחיצות הסוכה מרוח לרוח לאחר הנחת הסכך

שאלה:

יש לי סוכה במרפסת סגורה בתריסים, סגרתי את כל התריסים והנחתי את הסכך, ובהיות שאין צורך בכולם נמלכתי לפתוח מקצתם ברוח אחת לסמוך על שלימות המחיצות שבשאר הרוחות – שוב נמלכתי עתה לסגור תחילה באותה רוח על מנת לפתוח ברוח אחרת – הייטב בעיני ה' ?

תשובה:

אינני רואה בזה בעיה, ואם תסגור את הרוח שאתה רוצה לסגור קודם שתפתח במקום שאתה רוצה לפתוח ודאי יהיה טוב מאוד. וזה יהיה מותר לכאורה גם בשבת בו דנו הפוסקים באופן זה אם יש חשש של עשיית מחיצה המתרת.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.