עדות של עד בערכאות נגד נהג שפגע

שאלה:

אדם פגע ברכב מושכר שתחת רשותי.
העדות היחידה על התאונה היא שלי ושל אשתי, ששנינו פסולים לעדות על פי התורה [נוגע, אשה].
השאלה האם מותר לנו למסור לחברת ההשכרה את פרטי הפוגע, ו/להעיד עליו בבית משפט, מאחר שלפי דין תורה, אי אפשר לחייב אותו מכח עדותינו.
[ואע"פ שהאמת שהוא חייב, מ"מ בהלכות רכילות כלל ט' כתב הח"ח על כגון זה, לאסור].
[השאלה הן מבחינת 'לא יקום עד אחד באיש לכל עון וכו', והן מבחינת לפני עוור של חברת ההשכרה, שתתבע שלא כדין תורה, ובערכאות [כפי הידוע לי, חברת ההשכרה, שייכת ליהודי]

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בשו"ע סימן כח מבואר שאסור לאדם להעיד עד יחידי בערכאות גם אם באמת הנתבע חייב, מאחר ולא ניתן לחייב ממון על פי עד אחד או ע"פ עדים פסולים.

בבית משפט נראה לי שלא יחייבו נתבע על פי עד אחד, אלא אם הנתבע יודה יחייבו בגלל ההודאה, ואם הנתבע יכחיש לא יחייבו אותו רק על פי עדות של עד אחד, אלא יחקרו את הנתבע, ולפ"ז עליך לשאול את הנהג הפוגע אם הוא מודה ולא נכחיש את התאונה, תאמר לו שיסדיר את עניין התשלום. אם הוא יכחיש מותר לך לומר לו שאתה לבדך תעיד נגדו בבית משפט ושהוא יכחיש בבית משפט והם יחקרו אותו, ואז אם יוודע בראיות שהוא הפוגע יהיה חייב לא בגלל העדות שלך.

בהצלחה.