הזזת דודי שמש לצורך בניית סוכה

שאלה:

שלום, אני גר בקומה אחרונה, ורוצה לבנות סוכה על הגג, לצורך כך אני צריך להזיז את אחד הדודים ע"י בעל מקצוע, ובאחריותי. הזזת הדוד מצריכה ריקון תכולת המים שבתוכו.
ניסיתי כמה פעמים לבדוק למי שייך הדוד וכל נסייונתי עלו בתהו. השאלה מה עלי לעשות (יש לציין שחלק מהשכנים קרוב לודאי יסכימו לכך, אבל יש גם חלק שקשה לתקשר איתם, ויתכן שיסרבו)

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להזיז את הדוד על איש מקצוע בלבד ולא אתה בעצמך.

אלא שיש בעיה מצד ריקון הדוד מים – שאתה מרוקן לו את הדוד ללא רשות בעל הדוד, ולמרות שמדובר בסכום כספי קטן, דין פרוטה כדין מאה. ולכן אם אתה מזיז את הדוד ללא קבלת רשות אתה צריך לשלם על המים., העצה לכך, שתשלם לוועד הבית סכום של המים שנשפכים כפול מספר הדיירים. למשל: אם עלות המים שמרוקנים מהדוד עולה 5 ש"ח יש לשלם 5 ש"ח כפול מספר הדיירים שאתה מסתפק את הדוד שלהם, ובכך אתה יכול להזיז את הדוד.

בהצלחה.

מקורות:

הדוד שעומד במקום מסוים אין לו חזקה כיון שאין חזקה לשותפים ברכוש המשותף, ולכן מותר להזיז את הדוד אם זה נעשה על ידי איש מקצוע חשבון מי שמזיז את הדוד. אלא שהשן לא חייב להזיז את הדוד ולא חייב להפסיד את המים, ולכן אם נעשה נגד הסכמתו חייבים לשלם לו את הנזק של המים שמתבזבז.