התרת נדרים

שאלה:

אשתי שתחיה קיבלה על עצמה לפני כמה שנים להתפלל תפילת ערבית, ומה שקורה שלפעמים לוקח לה חצי שעה להתפלל, לא בגלל כוונה אלא בגלל עייפות שנרדת באמצע כמה פעמים עד שהיא גומרת.
האם יכולה לעשות התרת נדרים כי זה דבר מצוה
והאם יכולה להתפלל רק את השמונה עשרה בלי כל הברכות שלפני כן, ובין כך היא לא אומרת בשם ומלכות כי הולכים על פי פסקי הרב עובדיה שנשים לא אומרות שם ומלכות בברכות

תשובה:

שתעשה התרת נדרים ותנסה להקפיד בלי נדר על תפילת שמונה עשרה, ולפני כן פרשה ראשונה של שמע.

שיתקבלו התפילות.