איך לומדים מדרשים/זוהר בצורה נכונה?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

כידוע, המדרשים שייכים לחלק ה'דרוש' או ה'דרש', ויש כמה מדרשים שסותרים זה את זה, ויש גם כמה מדרשים שאין להבין אותם כפשוטם, כי צריך ללמוד אותם בשלב השני, ובפרט מדרשי הגדה.

וכל שכן הזוהר, כי הגם שהוא שייך גם כן לחלק מדרשי חז"ל, אבל הוא גם כן שייך לחלק ה'סוד' שבתורה.

אבל אני לא יודע באמת איך ללמוד מדרשים או הזוהר (לא בהכרח קבלה, כלומר לא תיקוני זוהר או זוהר חדש, כי עדיין לא כולם יכולים ללמוד אותם, כי צריך לדעת טוב את הש"ס והפוסקים ולהיות בן 40 לפחות, או משהו כזה).
ואני מחפש ספר שמסביר איך ללמוד מדרשים והזוהר, אבל אני לא מכיר שום ספר על זה.

האם כבוד הרב מכיר איזה ספר כזה?

תודה מראש.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה

על מדרש רבה יש הרבה מאוד פרשנים, יפה תואר ועוד שהם מסבירים היטב.

על הזוהר אני ממליץ על ביאור מתוק מדבש של הרב דניאל פריש.

באופן כללי כל זה צריך להיות חלק קטן יחסית של הלימוד ועיקר הלימוד יהיה בש"ס ופוסקים.

גמר חתימה טובה.