התנגשות בר מצווה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
נולדתי ב כ"ב אב, פרשת ראה. וחבר שלי נולד ב כ"ד אב, גם פרשת ראה.
ואצלינו בישוב נוהגים שכל החברים באים לראות את הילד קורא בתורה. אז כאילו יש בעיה לאן יבואו החברים. אז רציתי לשאול האם מותר להקדים או לאחר את הפרשה כדי שלא תיהיה בעיה לאן יבואו החברים.
תודה

תשובה:

שלום וברכה הלל ידידי הותיק!

אם אתה רוצה לקרוא רק מפטיר והפטרה אתה יכול גם להקדים, אבל אם אתה רוצה לקרוא מהפרשה עצמה, שם זה אפשרי רק כאשר אתה כבר אחרי בר מצוה, אז לדחות אפשר אבל לא להקדים.

הצעה נוספת שרק תרבה שמחה, תעלו שניכם לתורה באותו שבוע, מי אמר שאחד צריך לקרוא הכל, זה קורא חצי וחברו קורא חצי והל מצויין.

מזל טוב ותמיד שמחות!