פונדקאות

שאלה:

מה יחס ההלכה והנהגה הנכונה לשמש אם פונדקאית לזוג שהרפואה אומרת שהם עצמם לא יכולים

תשובה:

שלום רב,

אין בזה איסור הלכתי. ברור שיש כאלה שבכלזאת ימנעו מכך, ויש רבנים שיאמרו שעדיף שלא לעשות זאת. אולם אי אפשר לומר לזוג כזה שזה אסור ויש להם גל על מי לסמוך. כמובן שהעובדה שיש שיתירו את עניין הפוןנדקאות אינו אומר שיש הכרעה מי היא האמא האם הפונדקאית או היולדת.