הוספת שם שני עברי / יהדות יהודי אתיופיה

שאלה:

יש לי שם באמהרית בלבד, האם כדאי להוסיף שם שני יהודי , עברי . לא בטוחה שזה קשור לשם..יותר לעבודה עם עצמי בעבודת ה' .. אבל שם שני יכול לעזור בהפרעה של דיבור מקוטע, מגמגם? ולחזק אותי מבחינת שמחת חיים.. ? אם כן אלו שמות הרב ממליץ.תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ההמלצה שלנו לבני העדה האתיופית לעבור גיור לחומרא [במידה וזה עדיין לא נעשה], וכך יהיו בטוחים ביהדותם, וגם האחרים יהיו בטוחים בכך, סך הכל קשה מאוד לקבוע בודאות לאחר היסטוריה כה ארוכה [ועוד הארכנו בכל הענין הזה כאן], ואז לקרוא שם עברי, יש הרבה שמות טובים ויפים, מה שהכי חשוב הוא שהשם ימצא חן בעינייך ויעשה לך טוב ונעים.

בהצלחה רבה מאוד, ורק שמחה תמיד.