לתרום זרע לגיסה

שאלה:

אני ובעלי נשואים כמה שנים ולא זכינו עדיין לילדים.
אחותי הגדולה עדיין רווקה ומתקרבת לגיל 40 והרופא אמר לה שהיא צריכה בקרוב להיכנס להיריון אם היא רוצה ילד בחייה, אך מכיוון שלא מוצאת את זיווגה כבר כעשרים שנים, הוא ממליץ לה על תרומת זרע.
מן הסתם לפי ההלכה תרומת זרע זה אסור.
אך רציתי לשאול:

האם מותר לה לקבל זרע מבעלי?
ואם כן, זה מומלץ לפי התורה או עדיף להימנע?

תשובה:

שלום רב,

לגבי עצם השאלה של תרומת זרע, אין בזה איסור. יש הנמנעים מחמת השקפת ההלכה אבל יש שגם משתמשים בתרומה כזו כאשר הם נזקקים לכך, כי כאמור אין בכך איסור. אולם משתשמים דוקא מתורם גוי כדי להימנע בעתיד מאיסורים.

לעצם השאלה שלך יש כאן שתי שאלות. א. אם מותר. ב. אם כדאי בגלל שיש מצב שהילד או הילדה שיוולדו יהיו בספר ממזרים!

לגבי השאלה אם מותר. לדעת רוב הפוסקים כאשר אין ביאת איסור אין איסור ממשי בדברים אלה, מלבד דעת הדברי יואל מסאטמר שסבור שעצם הערוב הזה בין שני אנשים שהם אסורים זה לזה (איסור אחות אשתו – איסור ערוה) זה עצמו מהווה איסור.

לשאלה אם כדאי, התשובה היא ברורה. ברור שלא. דעת הדברי יואל וכך גם מצדד הגרש"ז אוירבאך במנחת שלמה שממזרות אינה בהכרח תולדה של ביאת איסור. אלא עצם זה שנולד ילד משני אנשים האסורים זה לזה מהווה ממזרות. לכן, לדעתם יש הסתברות גבוהה שזה יהיה מצבו של הילד או הילדה שיוולדו, אז לשם מה להכניס אותם לכזה מצב חלילה.

הרבה הצלחה!