בדיקת ספק חללה

שאלה:

איך בימינו בודקים בחורה שרוצה להתחתן והיא בת לאם חד הורית גרושה?
האם הרבנות מצליחה לעקוב על זה שבאה מבעילת כהן?

תשובה:

שלום רב,

לא, לא מפיעלים חוקרים פרטיים או שב"כ בעניינים אלה. אם היא לא אומרת שזה מכהן אלא אומרת שזה מפלוני ישראל היא נאמנת לפחות לעניין חללות. אמנם בסי' ד' סעי' כו כתוב ברמ"א שאינה נאמנת בתורת ודאי לומר לאיש פלוני – ספציפי אלא רק לומר לכשר נבעלתי. אבל כך היא גם נאמנת לומר לישראל נבעלתי ולא לכהן וממילא הילדה אינה חללה. מה גם שגם יש תרי רובי שאינם כהנים כדי להתירה מספק חללות גם אילו לא היתה אומרת דבר.