שידוך שהוצע ע"י שני שדכנים, והשני עשה הכל

שאלה:

כיום יש הרבה שדכנים שפועלים באמצעות הוואטסאפ, וכך קיבלתי נתונים משדכניות רבות, ביניהם אחת שהציעה לי את פלונית, עם פרטיה ותמונתה.

הראיתי את התמונה לבן, ולא נראה לו, וגם הפרטים לא היו מלהיבים.

לאחר חודש וחצי התקשרה שדכנית אחרת והציעה את אותה הבחורה, מבלי לדעת מהשדכנית הראשונה, ובעלי אמר לבקש תמונה נוספת, ושלחה תמונה נוספת שמצאה חן בעיני הבן, והתקדם השידוך לכל פרטיו באופן שהשדכנית השניה גמרה הכל, ודרשה מכל צד 2000 ש"ח, וקיבלה.

למחרת הוורט, שמעה השדכנית הראשונה את הסיפור וכעת תובעת דמי שידוך בטענה שנהוג לשלם למי שהתחיל.

מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

אם השדכנית הראשונה הגיעה מעצמה ולא שמעה שהראשונה הציעה את ההצעה, לשנייה מגיע את כל הדמי שדכנות ולראשונה לא מגיע כלל.

אם השנייה שמעה שהראשונה הציעה וזה נפל ובאה היא וקידמה את ההצעה, מגיע לראשונה שליש ולשנייה שני שליש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פת"ש חו"מ סימן קפה ס"ק ג.