לעזוב את המושכר כשלא חידשנו את חוזה השכירות

שאלה:

חתמתי חוזה שכירות לשנה, לאחר שנה המשכירה ואני רצינו להמשיך, המשכירה זוכרת שהיא אמרה לי שהיא רוצה שנעשה שוב חוזה והסכמתי, ואני לא זוכר שהסכמתי לעשות שוב חוזה, וכך המשכנו את השכירות כשאני משלם כל חודש ללא חוזה, לאחר חצי שנה הדירה כבר לא היתה ראויה לגור בה בגלל ז'וקים יובש שכנים בונים וכו', ולכן טענתי למשכירה שאני לא חייב לשלם כיון שאין חוזה, והיא טוענת שכן היה חוזה כיון שהיא אמרה לי לעשות אל אף שלא עשינו, רציתי לשאול מה הדין ?

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להודיע על עזיבה חודש או חודשיים מראש – לפי המותנה החוזה, ואז תוכל לעזוב.

בהצלחה.

מקורות:

לא חתמתם חוזה, וכאשר המשכת לדור בלי חוזה התנאים של החוזה הקודם מחייבים, והשכירות ממשיכה על דעת החוזה הראשון, אולם משך זמן השכירות לא מחייב, שאם החוזה הראשון היה מותנה לשנה והמשיך לגור סתם לא חייב לגור שנה נוספת, כמבואר בשו"ע סימן שיב סעיף ט ובערוך השלחן שם. ועליך להודיע חודש או חודשיים מראש לפני העזיבה.