ביטול חוזה ותביעה על הדלפת מידע

שאלה:

שלום רב,
שאלתי היא: סגרתי (בעל פה) עם יועץ עסקי על קבלת שירותי ייעוץ עסקי למשך שנה תמורת סכום חודשי גבוה במשך כל חודש, ללא אפשרות יציאה במהלך השנה.
למעשה, התברר שהוא אינו מבין בסוג העסק שלי ועיצותיו אינן רלוונטיות.
יתירה מכך, הוא העביר פרטים רפואיים שלי לצד שלישי (כביכול על מנת לעזור לי… ) למרות שביקשתי ממנו במפורש שישמור על זה בסוד.
השאלה שלי, אם בשל האמור לעיל, מותר לי להפסיק לשלם לו עוד במהלך השנה.
בנוסף, מכיוון שהוא יהודי (המתגורר בארהב, אך הוא ישראלי והחברה שהוא מנהל היא ישראלית), אך אינו שומר תורה ומצוות ויתירה מכך – הוא מתעניין ועובד עם כת הסיינטולוגיה – האם מותר לי לתבוע אותו בערכאות בשל הדלפת מידע רפואי רגיש לצד שלישי?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לבטל את התשלום ולומר לו שאתה רוצה לדון על התשלום בבית דין רבני.

אם אתה רוצה לתבוע אותו על הדלפת מידע עליך לתובעו בבית דין על כך, ואם הוא לא יופיע בבית דין בית הדין ייתן לך היתר לפנות לערכאות.

בהצלחה.

מקורות:

מאחר ויש לך טענות נגד השירות שלו שלא הועיל לך, מותר לך להפסיק את התשלום ואח"כ לדון איתו בבית דין אם אתה חייב לשלם.

כדי לקבל היתר לערכאות צריך היתר מבית דין, וכיון שמדובר באדם פרטי יש לפנות לתובעו בבית דין תחילה ואז לקבל היתר מבית דין, כמבואר בשו"ע סימן כו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מותר לי לבטל את התשלום למרות שהוא טוען שהוא כן מבין בתחום שלי? הוא טוען שאנחנו רק בתחילת התהליך.. אך לבינתיים הזמן עובר והוא גובה ממני תשלום רב.
    האם אפשר להפסיק לשלם לו בגלל העובדה שהוא הדליף מידע רגיש שלי?

  2. אתה יכול לבטל את התשלום ולומר לו שהמידע שלו לא מעניין אותך וזה מקח טעות. וגם בגלל שהוא הדליף מידע שלא כדין. ותאמר לו שאם לדעתו אתה חייב להמשיך לשלם אתה מוכן לבוא ולהתדיין איתו בבית דין.