תפילין, ציצית, נטילת ידיים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב היקר!
1. אני מניח תפילין של יד ואז שם על הראש את התפילין השאלה האם לפני שאני מסדר את התפילין כמו שצריך על הראש (רק הנחתי בלי לסדר) האם אני יכול לקשור את התפילין של היד על האצבע האמצעית כי יותר נוח לי ואז לסדר את התפילין על הראש?
2. הרב אמר שהציצית הכי מומלצת לקנות זה 58 ס"מ אורך ורוחב השאלה מהיכן מודדים את ה58 ס"מ אורך מסוף הנקב או מאזור הכתף למטה לכיוון הבטן התחתונה?
3.כאשר נוטלים ידיים של המוציא האם אפשר ליטול את הידיים שהאצבעות סגורות בלי לפתוח את האצבעות?
המון תודות על העזרה הרבה!

תשובה:

שלום וברכה

1. לא, קודם מהדקים על הראש ורק אחר כך יש לכרוך על האצבעות.

2. הנקב העגול אינו מצטרף לשיעור, אבל החריץ למי שיש שיש מצטרף. תבקש בחנות ציצית שיעור חזון איש [בכותנה זה בדרך כלל מספר 9, בצמר יש חברות שונות אבל תבקש והמוכר יודע.

3. צריך שיהיו רפויות כדי שהמים יגיעו לכל מקום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב סליחה על ההפרעה השאלה-
    כאשר אני נוטל ידיים בבוקר שקמים מהשינה או נטילה של פת אני לא מהדק את האצבעות אלא האצבעות רפויות אבל לא פתוחות האם זה בסדר?
    תודה רבה ושוב סליחה על ההפרעה.