הספר עין יצחק

שאלה:

שלום כבוד הרב.

הרב יצחק יוסף שליט"א ערך ספר מפורסם שנקרא "עין יצחק".
אני יודע שהספר הזה מיועד בפרט ללומדי פסיקת הלכה, אבל יש לי שתי שאלות על הספר הזה:

1) האם החלק הראשון, העוסק בכללי התלמוד והפוסקים, יכול להיות משמש כספר הקדמה וכללי הגמרא כמו ספרי "מבוא לתלמוד" (מרבי שמואל הנגיד) או "הליכות עולם" או "יד מלאכי" ועוד ספרים דומים?

2) אני יודע שהרב עובדיה יוסף ז"ל ובניו הולכים (בדרך כלל) כפי הוראות רבי יוסף קארו, אבל האם הספר הזה מתאים גם כן למשל לבני קהילות האשכנזים וקהילות יהודי המגרב (מרוקו, תוניסיה וכו'), שאינם הולכים בהכרח כפי הוראות השולחן-ערוך?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר מספיק את הספר מקרוב, אבל הוא מלא וגדוש בכל טוב, ובודאי נותן ידיעות מקיפות מאוד על כל השתלשלות עולם ההלכה, וזה מיוחד.

יש נקודות שנויות במחלוקת והן ידועות, בכל הנוגע לחיוב לקבל כל הוראות מרן השו"ע גם כנגד מנהגי העדות, ובזה כל אחד יעשה כהוראות רבו, אבל יש הרבה מה ללמוד בספר הזה אלף שנה אחורה, יצירה בהחלט מדהימה באיכותה.