נקיות ידיים שחרית במידי דמנקה

שאלה:

שלום,
אדם שקם בבוקר ואין לו מים.
ניקה ידיו במידי דמנקה ולא בירך על נקיות ידיים משום סב"ל נגד מרן השו"ע.
לאחר זמן קצר נזדמנו לו מים ונטל ידיו מכלי, האם רשאי לברך על נטילת ידיים או שוב סב"ל?

תשובה:

קינוח במידי דמנקי מעיקר הדין מועיל רק לדברי תורה וברכות, אבל לתפילת שמונה עשרה צריך לחזר אחר מים ד' מיל לפניו כמבואר בשו"ע סי' צב, ורק אם אין לו בשיעור זה הוא רשאי להתפלל, ממילא פשיטא שעל הנטילה במים ניתן לברך.