יחוד בכיתת לימודים

שאלה:

שלום לכבוד הרב אני חרדי שלומד חשמל יש לי כמה מבחנים שאני צריך לעשות בתחום החשמל מטעם משרד העבודה והבחינות האלו הם יכול להיות גם גברים ונשים ביחד באותו חדר שנבחנים שם ויש שם גם מפקחת או שתיים ואני לא יודע אם נועלים שם את הדלתות בזמן המבחן האם מזה שיש שם גם גברים שהם לא שומרים תורה ומצוות זה בסדר גם במצב שינעלו את הדלתות

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש הרבה גברים והרבה נשים, למעלה משלושה גברים ושלוש נשים, אין בעיה של ייחוד גם לספרדים.

כמו כן ברור שלא ינעלו וברור שבכל רגע עלול להכנס מישהו מבחוץ כך שיש כאן גם את ההיתר של פתח פתוח לרשות הרבים.

מקורות:

שולחן ערוך אבן העזר הלכות אישות סימן כב סעיף ה – ו

סעיף ה

לא תתייחד אשה אחת, אפילו עם אנשים הרבה, עד שתהיה אשתו של אחד מהם שם. וכן לא יתייחד איש אחד, אפילו עם נשים הרבה. הגה: וי"א דאשה אחת מתייחדת עם שני אנשים כשרים, אם הוא בעיר (טור בשם הרא"ש). וסתם אנשים, כשרים הם (ר"ן פ"י יוחסין). אבל אם הם פרוצים, אפילו עם י' אסור. וכל זה בעיר, אבל בשדה, או בלילה אפילו בעיר, בעינן שלשה. (ב"י בשם הראב"ד) אפילו בכשרים (גם זה טור בשם הרא"ש). ויש מתירין איש אחד עם נשים הרבה, אם אין עסקו עם הנשים (טור בשם רש"י).

סעיף ו

נשים הרבה עם אנשים הרבה, אין חוששין ליחוד. היו האנשים מבחוץ והנשים מבפנים, או אנשים מבפנים והנשים מבחוץ, ופירשה אשה לבין האנשים או איש אחד לבין הנשים, אסורים משום ייחוד.