נדרים, מחשבות, ocd

שאלה:

תודה על המענה על השאלות. אני מודע שיש לי ocd כאמור מהשאלות הרבות ולמרות הכלים והנסיונות עדיין יש תקופות של "התלקחות" שלמרות הכל גורמות לחוסר וודאות.
במיוחד בזמן הזה לקראת החג יש מצבים שאם נגיד אני ל ערי עושה משהו שהוא נגד ההלכה אז עולה בי המחשבה שהמצות שקניתי יהיו אסורות מכל מיני בחינות ועניינים. ואני אומר לעצמי כבר אתה יודע מבירורים קודמים שגם אם אני עושה/אומר/חושב את זה במודע ובכוונה אין לזה משמעות כי זה חלק מהאובססיה ישר "להעניש/לאסור דברים" שזה לא דבר נורמלי אבל בגלל שאמורים להיות אצלי אורחים ויש לי אחריות לתת להם דבר שאין בו חשש אז אני שואל על זה שוב. והפעם תוך כדי שלצערי עשיתי משהו נגד ההלכה ואז אני אומר לעצמי בכוונה (מתוך שמנסה להפריד בין המצב שיש דבר שאני צריך לעשות בו תיקון ובלי נדר להתחזק בו לבין מצב שהocd והלטסור דברים זה לכאורה "הפתרון המושלם לגדור את עצמי"): "אני עושה מה שבא לי והמצות יאסרו" ואז אני תופס את עצמי ומשנה שאין לי כוונה כזו ואולי אמרתי רק כדי שלהבדיל שיש את הצד שלא התגברתי על משהו מסויים שזה דבר אחד ואין לי עניין להעניש את עצמי ואני יודע שבגלל הocd גם אם אני יגיד את זה זה לא תופס בכלל. ואז אני אומר אולי אני הגזמתי הפעם ניסיתי להרגיע את עצמי אבל זה גרם לי לסערת רגשות שהאמירה שאני הכי חושש ממנה יצאה לי מהפה בכוונה. והקישור הזה של אם יש מצבים שקורה שעשיתי משהו נגד ההלכה ישר מפעיל את מנגנון ה"ענישה עצמית" בדבר הרגיש הזה. מקווה שהסברתי טוב.
תודה רבה על המענה והעזרה

תשובה:

אין חשש כלל וכלל והמצות שלך מותרות למהדרין.

חג שמח ורפואה שלמה.