רישום לאתרים עם גיל לא נכון

שאלה:

שלום הרב, האם מותר להירשם לאתרי עבודה באינטרנט 18+ שמבצעים בהם כל מיני פעולות בתמורה לכסף עם גיל לא נכון כדי שיהיה אפשר להשתמש בהם? ואם רושמים את זה על שם אח גדול כך שהוא נחשב בעל החשבון אבל אני נכנס לחשבון ומרוויח את הכסף, ולכן אין להם שום סיכון חוקי?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא יודע מה המטרה שלהם לברר את גיל העובד, אם הם לא רוצים עובד פחות מגיל 18 אסור לעובד לשנות את הגיל, כיון שהם מעוניינים דווקא בעובד בוגר.

אם המטרה היא חוקית בלבד ולא רוצים להעסיק ילד פחות מגיל 18 מטעמי חוק ולא מצד תפוקת העבודה, אם אתה נרשם על שם אחיך ואתה עובד במקומו אין איסור כי מצידם הם לא עוברים על החוק.

לכן כדאי שתפנה אליהם ותשאל אותם את הדבר.

בהצלחה.