נזק לעגלה שנפלה מתא מטען

שאלה:

הורדתי מתא מטען את העגלה שלי ובטעות נפלה עגלה אחרת.
החזרתי מיד אבל לא הספקתי להכניס בצורה טובה – גלגל אחד נשאר בחוץ – והנהג כבר סגר ונסע. ראיתי שתא המטען לא נסגר עד הסוף בגלל הגלגל.
האם צריך לברר אם נגרם נזק לעגלה (לא ידוע לי מי הבעלים) ואם כן האם אצטרך לשלם את הנזק.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן העגלה ניזוקה אתם חייבים לשלם. אולם במקרה שלכם שלא ניתן לאתר את הניזק ומסתבר מאוד שלא אירע נזק לעגלה, אתם לא חייבים לנסות לברר אם הזקתם.

בהצלחה.

מקורות:

עגלה שניזוקה בגלל שהוצאתם את העגלה והנהג סגר את התא מטען, זה נחשב למזיק בגרמי, כיון שהפעולה של הוצאת העגלה תגרום לנזק. אלא שאין סיבה שהעגלה תינזק על ידי סגירת התא מטען, וכמעט ואין סיכוי לאתר את הניזק, לכן אין חובה להתאמץ ולברר אם ניזוקה העגלה.