הפרת נדר

שאלה:

שלום כבוד הרב
לפני ארבע שנים אחותי נפטרה ולעילוי נשמתה קיבלתי על עצמי ללכת עם גרביים גם בקיץ.
שאלתי האם אפשר להתיר את הנדרש ולקבל על עצמי משהו אחר שאוכל לעמוד בו?

תשובה:

איך אפשר להתיר דבר שהוא חיוב… מנהג נשות ישראל הצנועות ללכת עם גרביים, אל תוותרי על מנהג נכון וטוב זה.

עלי והצליחי ותזכרי שכל תחושה שם חום וקושי, זכרה הרבה מאוד וכמו שאמרו חכמים לפום צערא אגרא! לפי גדול הקושי יגדל השכר.