זוג שרוצה לנשל בן מהירושה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אחי הבכור נפטר.
לצערי הרב נותק הקשר עם ילדיו ואשתו (הם היו בתהליכי גירושים קשים ומתקדמים מאוד- נותר שבוע עד ההסכם הסופי). הורי שיחיו בעלי ממון ונכסים רבים.
הם רוצים לערוך צוואה, בתכנון שלהם לחלק את הכספים והנכסים בין הילדים הנותרים ולתת סכום קטן לילדים של אחי המנוח.
ביקשתי שיתנו יותר אך הם בשלהם(כועסים מאוד על האישה שמרחיקה את הילדים וגם על הילדים שלא בקשר).
אחרי 120 שלהם ובהנתן לנו הרכוש, מה עלי לעשות?? לקבל הכל כפי שכתוב?? מה הדין??

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל את מה שההורים כותבים עבורך בצוואה. ואת לא צריכה לנסות לשדל אותם בנושא. לגבי ההורים שלך אם הם רוצים להעביר את הנחלה מהבן לטובת שאר הבנים והבנות,  ראוי שישאירו סכום עבור הבן שנפטר והחלק של הבן יעבור לבנים שלו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רפב ובקצות שם. ובחת"ס ובאגר"מ כתבו לשייר סכום חשוב ולא ד' זוזים.