בין אדם לחברו

שאלה:

מעביר שיעור בשעה 3.15 כמעט כל יום (חוץ מיום שני) בחברותא ,אותו חברותא לומד עם אחד אחר משעה 2.15 עד 3.15 .קורים מצבים שהשיעור של 2.15 מתארך ואז נכנסים לזמן של השיעור הבא ןאז השיעור צריך להתקצר כי יש לי שיעור דף יומי בעיר אחרת וחבל לי להפסיד ,הערתי כמה פעמים כי הדבר גובל בגזל מאחר וגם זמן השיעור שלנו מתקצר וגם הדף היומי שאני לומד בו מתקצר האם נכון ? והאם צריך לדבר עם מוסר השיעור על כך ?

תשובה:

אפשר בהחלט לדבר איתו, אבל לא הבנתי מה בדיוק קורה ולמה זה גזל. נניח אתה צריך לסיים את השיעור בארבע, תסיים אותו בארבע, והוא צריך לשלם לך על הזמן משלוש ורבע, שכן אתה הגעת במן ואתה לא אשם בכך שהוא מאחר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אל תפספס, חשוב שהוא ידע שהזמן שלך יקר ואתה יוצא תמיד בשעה מאוד מוגדרת כדי להספיק את השיעור שלך.