ערוך השולחן/ משנה ברורה/ שולחן ערוך הרב

שאלה:

שלום הרב,
מי נוהג, או איזה ציבורים פועלים על פי חיבורי ההלכה הבאים:
משנה ברורה:
ערוך השולחן:
שולחן ערוך הרב (אני יודע שחב"ד, אבל האם חסידים נוספים נוהגים כך):

תודה

תשובה:

רוב ככל הציבור האשכנזי – חסידים וליטאים – נוהגים כפסקי המשנה ברורה.

בחסידות חב"ד נוהגים כשו"ע הרב בכל מקום בו יש לו גישה משלו, הספר מאוד כללי ולא יורד לפרטים לכן זה לא יקיף את כל התחומים הנדונים.

אין מי שמשתית היום את חייו על פי ערוך השלחן, אף שכמובן דעתו מצויינת ונשמעת כאחד מגדולי הפסוקים בדיונים רבים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ‏ שמעתי ‏שרב משה פיינשטיין ‏הולך לפי ערוך השולחן למעשה ‏וזה היה שיטתו שהוא פוסק אחרון ושמעתי שיבדל לחיים רב ‏שמואל ‏קמנצקי ‏גם כן

    ‏שמעתי שבקרב הציבור ‏‏החסידי ‏פוסקקים למעשה ‏כמו שולחן ערוך הרב ( ‏כל חסידים ‏כך שמעתי) ‏ ‏אני לא יודע זאת בבירור