תפילה מקוצרת

שאלה:

הבן מתפלל תפילה שלא כדרכה ביחיד בשחרית מפאת חוסר סבלנות/רצון מה יתפלל ביחיד שמחפש אך ורק לקצר ובכל זאת 40 דק לערך מתפלל

תשובה:

שלום וברכה

חבל שהוא מתפלל ביחיד, אבל אני מניח שאתם עושים הכל ובנעימות כדי להביא אותו לתפילה בציבור במקום של אנשים יראי ה'.

לעצם שאלתך, ב40 דקות בתפילת יחיד ניתן להתפלל כמעט הכל.

שיאמר ברכות השחר, פרשת התמיד והקטורת, פסוקי דזמרה עד לאחר שמונה עשרה, ואז אשרי ובא לציון שיר של יום קטורת ועלינו לשבת, כל זה לא יקח לו יותר מ40 דקות. אם יש בעיה בכל זאת תשאל שוב.