לא לצער אלמנה

שאלה:

שלום,
מהי הדרישה של 'אלמנה לא תענון' כלפי אישה אלמנה שמתנהגת לא בדרך ארץ, לא מכבדת אחרים ואפילו יוצרת אנטריגות וסכסוכים?

תשובה:

שלום וברכה

צריך להיות חכמים מאוד כיצד מצד אחד להיות עדין ורגיש וכו', ומצד שני אי אפשר לתת לכל אדם לעשות ככל העולה על רוחו ולפגוע באנשים. כך שנכון הדבר שצריך זהירות מופלגת בכל הערה ומניעה שמציבים בפני אשה אומללה זו, ומאידך אינני אומר שתמיד ניתן לתת לה לעשןת ככל העולה על רוחה, אם יש צורך להגן על מישהו מפניה עושים את זה. אסרטיביות אינה סתירה לנעימות ונינוחות ורגישות.

התשובה כללית מאוד ולא יכולה להיות ממוקדת ממש, כיון שגם השאלה היתה כזו…

שתזכו תמיד לקיים את הפסוק ולב אלמנה ארנין. הרבה דברים נעשים על ידה מתוך מרירות וקושי, וכאשר מפיגים את צערה ומכבדים אותה הצורך שלה באינטריגות יפחת.

בשורות טובות.