צניעות בין שני אחים בבית

שאלה:

שלום וברכה, האם ילד יכול להיות ליד אחיו בחדר השינה ללא בגד עליון או אולי אפי' רק עם בגד תחתון, כי הרי ידוע שגם ילדים הולכים לים ובריכה ללא בגד עליון ללא חשש?

תשובה:

שלום וברכה

הם יכולים לראות כך איש את אחיו בשעת התלבשותם, באופן כללי יש לחנכם לצניעות, כפי שהשו"ע מעורר לכך בסימן ב'. ואף שהכללים האמורים שם אינן ממש הלכה אלא מידת חסידות, מכל מקום העיקרון שם מבואר היטב:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות הנהגת אדם בבוקר סימן ב סעיף ב:

"אל יאמר: הנני בחדרי חדרים מי רואני, כי הקדוש ברוך הוא מלא כל הארץ כבודו (ישעיה ו, ג)".

כלומר גם אדם בינו לבין עצמו משתדל לשמור על צניעות ועדינות.