תשלום למוהל ממעשר כספים

שאלה:

שלום רב, האם תשלום למוהל עבור ברית שהוא גם תלמיד חכם יכול להחשב במעשר? האם יש לעשר ממתנות הברית? תודה

תשובה:

שלום וברכה

את המינימום שמקובל לתת אין לתת ממעשרות, כי זה כמו כל תשלום אחר, אבל כל מה שתוסיפו לו שיהיה ברווח וכו', זה אפשר לתת ממעשרות.

ודאי יש לתת מעשרות ממתנות כסף שמקבלים, אבל לא ממתנות חפצים.

מזל טוב ורוב נחת!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על תגובתך, האם יש להוריד ממתנות הברית את הסכום שהוצאנו על האירוע? כלומר אם קיבלנו 5000 והוצאנו 3000 צריך לעשר מ5000 או מ2000 שזה הרווח?
    תודה

  2. זה קצת תלוי בסגנון. בדרך כלל ובודאי אצל אשכנזים אין קשר בין הוצאות האירוע למתנות. האירוע אני עושה מושקע כדי לכבד את המצוה ואת האורחים, ומי שיביא מתנה יביא אין לזה קשר לענין ואני לא מצפה מאף אחד ולא מחייב כמובן אף אחד. ממילא יש להפריש מכל המתנות.
    אבל יש כאלו שאצלם מקובל שהמתנה היא חצי תשלום על האוכל ועל ההשתתפות. אף פעם לא הבנתי את הדבר הזה, האורחים משקיעים לבוא באמצע יום עבודה שמחה כדי לשמוח איתך, אז נדרש מהם "לשלם על המנה"? לא הגיוני.. אבל אם זה כך שכל האירוע הוא רק בגלל שהם נותנים ועל דעת כן, אולי די לתת רק מחלק הרווח כביכול. או באופן חלקי לנכות לפי הענין.