סעודת עניים

שאלה:

שלום רב.
האם סעודת עניים יש לעשות בערב החתונה ,בצהריים,בבוקר,אם החופה אחרי השקיעה או לפני זה משנה את היום ?או האם ,ה חייב להיות באותו הזמן דל חתונה?

תשובה:

אין הלכה כזו לעשות סעודת עניים, אלא זו מתנה טובה לחתן והכלה שמתחילים עכשיו את חייהם וזקוקים לישועות ולסייעתא דשמיא, שמצות החסד ורכותיהם של עניים ונדכאים תלווה אותם לחופתם. לכן זה לא כל כך משנה מתי זה נעשה, אפשר להתייעץ עם אירגון החסד מתי ולמה הם הכי זקוקים ואת זה לתת.

שירבו שמחות ואך טוב וחסד.