ייחוד – אב ובנו עם אשה אחרת

שאלה:

שלו'.
אבא ובנו, יכולים להתייחד עם אשה?
ואם מדובר במשודכת של הבן?
תודה.

תשובה:

אב ובנו אינם נחשבים שומרים זה לזה לענין ייחוד. לכן ככל שלא די בכך שהם שני גברים, אין קולא בכך שהם אב ובנו.

מקורות:

ראה כאן על דיני שומרים בייחוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין כאשר יש בנוסף עוד אח. כלומר אב, שני בנים, ואישה.

    ועוד שאלה, אם שני ההורים בבית אין בעיה של יחוד כלל במקרה ונמצאים עוד אנשים (אשה נוספת וכו'), נכון?

    תודה רבה!

  2. כידוע נחלקו בכך השו”ע והרמ”א בסי’ כב סעיף ה’, אם מותר לאשה להתייחד עם שני אנשים כשרים ביום ושלושה בלילה, השו”ע אוסר וכן מנהג הספרדים והרמ”א מיקל. במקרה שאינם שומרים מצוות הדבר אסור לכל הדעות.
    כששני ההורים בבית אין בעיה כי אשתו משמרתו.