יחוד עם ילדות קטנות

שאלה:

שלום. אדם גדול (דוד שלהן) יכול להיות באותו בית עם שתי ילדות מתחת לגיל 12? אם לא , מה האפשרות להיתר? דלת לא נעולה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

איסור ייחוד הוא כבר מגיל שלוש, דלת פתוחה תועיל רק כאשר הם נמצאים בחדר הזה בו הדלת פתוחה וניתן לראות אותם מבחוץ, אבל אם הם נמצאים בחדרים פנימיים ואין סיכוי שמישהו יכנס בלי רשות, זו בעיה. כמו כן החלקת מחוקק והט"ז נחלקו בסי' כב סעי' ח האם מועיל פתח פתוח במי שליבו גס בהן, כלומר שיש ביניהם קירבה יתירה ואין ריחוק ודיסטנס, לכן מומלץ למצוא פתרון אחר לשמירתן.

בהצלחה