נדרי צדקה?

שאלה:

שלו' וברכה לכבוד הרב,

אבקש לשאול בבקשה: מתי שקרובי האברך וילדיו הי"ו מגיעים אלינו לביקור, יש פעמים שאני שואלם אלו דברי מאכל הם רוצים שאביא בשבילם מהחנות לארוחתם ומביאם להם, ופעמים כאשר ידוע לי שהם מגיעים ויש כבר בביתנו דברי מאכל שונים שאהובים עליהם אזי אני מחשב בליבי שאשמור אותם להם לצורך סעודתם. מכמה תשובות של פוסקים ורבנים שונים הבנתי שבאופן כללי אברך בכולל העמל ומתמסר לתורה גם נכלל בגדר הזה שאם אמר או חשב בליבו לתת לו ממון או שווה ממון הרי זה כנדר לצדקה, ומשכך ברצוני לשאול האם כאשר הם בסוף לא אכלו מהמאכלים והלכו לדרכם האם מותר לנו לשוב ולאוכלם אנו או שזו בעיה מצד הנ"ל?

בברכה,

תשובה:

אין כאן שום נדר, אתה מכבד באוכל טוב את קרוב משפחתך, ויש בזה כבוד תלמידי חכמים ואולי גם צדקה, אבל אין כוונתך להקדיש את הכסף הזה לצדקה, אלא שמה שיאכלו יחשב לך צדקה, ואין כאן חשש כלל.

הצטרף לדיון

תגובה 1