לידה בשבת – נסיעה לבית חולים קרוב

שאלה:

אשתי צריכה ללדת בעז"ה אני גר בירושלים האם לנסוע לעין כרם עם נהג גוי או אמבולנס זה יותר חילול שבת ועדיף לשערי צדק?
והאם עין כרם נחשב בתוך העירוב שאפשר לטלטל?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לנסוע עם גוי ניחא, לא צריך להקפיד כל כך על המרחק, אבל עם אמבולנס ודאי כל לחיצה על הדוושה היא חילול שבת גמור, ולכן ככל שאין בכך צורך ממשי של פיקוח נפש הדבר אסור ויש להעדיף את בית החולים הקרוב.

כמו כן, בבית החולים שערי צדק ההתנהלות של בית החולים עצמו נכונה יותר הלכתית בשבת, יש גויים שרושמים מה שצריך וכו', בהדסה זה פחות מפוקח, וזו גם סיבה טובה להעדיף בשבת את שערי צדק.

הדסה נמצא בתוך תחום שבת ומסתבר שגם העירוב מקיף אותה, בכל מקרה בתוך המתחם אין בעיה של טלטול בשבת [מי שמקפיד שלא לסמוך על העירוב ראוי שיחמיר גם בתוך תחומי בית החולים, למרות שדינו קל מבית מלון וכדומה מאחר ויש הנהלה אחת שיכולה להעביר חולה ממקום למקום ושום חדר לא מושכר לאף אחד].

כמובן שאם היולדת חרדה וחוששת ללדת בשערי צדק מאיזו שהיא סיבה והיא מרגישה ביטחון רק בהדסה, מותר לנסוע לשם משום יתובי דעתא.

שבת שלום ומבורך, לידה קלה ובריאה בעיתו ובזמנו ורק נחת!