מקום קביעת המזוזה בפתח רחב שיש בו מסגרת פנימית צרה

שאלה:

שלום לרבנים עם יש מזוזות ומשקוף מעצם הקירות בבית וכיון שאני רוצה להתקין דלת חיברתי מזוזות ומשקוף צרים מברזל וכיון שצרים נמצא שיש שני מזוזות אחד המתכת והשני המזוזה מקיר שהיתה מעיקרא היכן יניח את קלף המזוזה על מזוזות המתכת או הקיר? תודה רבה הארכתי שיובן סליחה

תשובה:

שלום וברכה

עיקר הפתח ומקום קביעת המזוזה הוא במסגרת הפנימית.

מקורות:

ראה מזוזת מלכים הלכה למשה ס"ק נז, קובץ מבית לוי ח"ב בשם הגר"ש וואזנר, וראה ס' תל תלפיות מהגרע"י שלזינגר שהוא אף לעיכובא ולא יוצאים ידי חובה בכתלים הרחבים, וע"ע שרגא המאיר ח"ג סי' ל, תשובות והנהגות ח"ב סי' תקנ.