לתרומות לחץ כאן

מזוזה בכניסה לגג / בדלת אלומיניום צרה

שאלה:

שאלה א', האם פתח רגיל לגג (שנועד לתיקון דברים בגג) שבא מחדר מדרגות חייב במזוזה?
שאלה ב', חדר מדרגות שיש בכל קומה דלת שמובילה ללובי, האם לשים את המזוזה מימין לכניסה, או בהיכר ציר ?
שאלה ג, יש שני כניסות לבנין אחת כניסה מקומת קרקע, ואחת מקומה ראשונה, השאלה לגבי המזוזה בחדר מדרגות של קומה ראשונה, האם כיון שיש אפשרות להכנס לבנין מקומה ראשונה, נניח את המזוזה מצד ימין של הכניסה, או מכיון שנכנסים לבנין מקומת קרקע יש להניח את המזוזה מימין של הכניסה מקומת קרקע?
שאלה ד', דלתות אלומינים בכניסה שא"א להניח מזוזה מכיון שנסגרים עליה, וחלק מהדיירים אינם רוצים לחצוב בחלל המזוזה, הכין ראוי להניח את המזוזה?

תשובה:

שלום וברכה

1. ככל שאין כלל שימושי דירה בגג, הוא רק מיועד לדודי שמש וכיוצא בזה, אין חיוב מזוזה. ראה קובץ מבית לוי ח"ג מדברי הגר"ש וואזנר.

2. לימין הכניסה לכיוון הדירות, הדירות תמיד יחשבו פנימי ביחס ללובי.

3. כל כניסה הבאה מרשות הרבים, יש לקבוע את המזוזה לימין הנכנס דרכה לבתים.

4. הטוב ביותר לחקוק בתוך הפנל של האלומניום ולהניח את המזוזה שם, ויש לשכנע מאוד את השכנים כי זו הלכה ולא הידור. [אם מדובר בדלת הזזה יש בדרך כלל מקום כיון שעובי הפנל הוא כעובי שתי הדלתות]. במקרה שזה לא אפשרי אתה יכול להניח את המזוזה בעובי הקיר שבו קבוע המשקוף כיון שגם הוא נראה כחלק מהפתח, ואם אין כל דרך אחרת יש לקבוע מבחוץ כלפי הנכנס בצמוד לדלת, אך ללא ברכה.

שבת שלום.

מקורות:

4. כאשר לא ניתן לקבוע את המזוזה בתוך חלל הפתח כיון שהוא בעובי הדלת ממש, יש לקובעה על המשקוף מצידו החיצוני ללא ברכה. אולם, אם הצורת הפתח של הבית עצמו אינה רחבה הרבה יותר מהאלומיניום ונראה הדבר כמו פתח אחד שחלקו בולט מעט מחברו, כמו במקרה שלך, יש להקל לקובעה שם וזה ודאי עדיף מלקובעה על צידו החיצוני של הפתח. המהודר ביותר, לעשות חור באלומיניום עצמו ולקובעה בעומק הפתח. ראה ס’ שערי המזוזה פרק יב סעי ג ובהערה ט.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *