קדושת גביע הקידוש / החלפת מזוזות למהודרות יותר

שאלה:

מכובדיי, מספר שאלות אליכם :

א) האם יש לנהוג בכבוד בגביע מתכת (לא מכסף) לקידוש ? (כלומר כדרך שנוהגים בציצית אע"ג שאין היא תשמיש קדושה);

ב) האם ניתן להחליף מזוזות למזוזות מהודרות משמעותית ולשמור את הנוכחיות לאם וכאשר אעבור דירה אשאיר אותן כדין לבעל הבית ? אם לא, — מה עליי לעשות ע"מ ללכת ב'דרך טובים' ?

ג) בבדיקה של קטניות או עלים מנגעים (שכל הסחורה היא של בד"ץ ; גידול מפוקח וכיו"ב כולל ניפוי ושטיפה) — איך בכ"ז אפשר לאתר טריפסים וכל מיני שרצים קטנים (אחרי הכל אין לי הידע וזכוכית המגדלת ושולחנות האור שיש למומחים העושים פרסום לחיוב הבדיקה) ?

ד) איפה אוכל ללמוד המינימום על עניין והלכות הנדר , ע"מ שאוכל להיות באמת "גמיר וסביר" לעניין התרת הנדרים הכללית של ערב ראש השנה ? (כמדומני שבחלק מהמניינים העממיים — ואולי לא רק — לא כל המתירים , בשל חוסר ידע, עונים על ההגדרה הזאת);

ד) האם ידוע לכם על ספר מבוא לכללים וספיקות בדיני ממונות ? ספר בו מתבארים בצורה הפשוטה ביותר מושגים כדררא דממונא ; ממון המוטל בספק חולקים וככיו"ב ?

הפעם שאלתי הרבה , ולכן ההודיה מראש כפולה ומכופלת

כל הברכות

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לנהוג כבוד בגביע הקידוש, הציצית מעצם מהותה היא חפץ של מצוה, אין לה ייעוד אחר [לחוטים], הגביע הוא פשוט כוס.

מותר להחליף מזוזות למהודרות יותר, וראה כאן בהרחבה גם לגבי הברכה.

כאשר אתה קונה מגידול מיוחד שהוא בחזקת נקי מחרקים אין צורך בכל זה, רק להשרות במי סבון שלוש דקות ולרחוץ היטב תחת זרם חזק. מגידול רגיל פשוט אין לקנות.

אפשר להעזר בספר כל נדרי של הרב שטסמן.

אינני מכיר ספר כזה, אם אחד המעיינים כאן מכיר, נשמח שיעלה את שמו בתגובות לעזרת ידידנו השואל היקר.

ברכה והצלחה ויום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1