מזלות לפי תאריך עברי או לועזי? / יש מזל לישראל?

שאלה:

שלום,
לגבי חישוב איזה מזל האדם
אדם נולד ב. ה' בתשרי
11/9 מה מזלו
חלק אומרים בתולה ויש אומרים מאזניים מה הדרך הנכון לחשב מזל?

תשובה:

שלום וברכה

מבחינה אסטרונומית המזלות אינם מחושבים על פי תאריך עברי, כיון ששנת הלבנה ארוכה ב11 יום משנת החמה, והלוח העברי מתקן את הפער הזה על ידי עיבור השנים והוספת חודש פעם בשנתיים שלוש לפי סדר ומתכונת מסויימת הכוללת מסלול של 19 שנים, ולכן, גם חז"ל השתמשו בניסוחים שונים בענין זה, חלוקה לחודשים וחלוקה לתקופות, שהיא מותאמת למסלול הלבנה.

זאת בענין האסטרונמי, בענין האסטרולוגי, צריך לדעת שני דברים: ראשית "ישראל מעל למזל" כך אמרו חכמים, יש מחלוקת ראשונים אם אין בכלל מזל לישראל, או שיש מזל באופן כללי אלא שעל ידי הנהגת המשפט הלוקחת בחשבון שכר מצוות ועבירות ותפילות ובקשת רחמים ניתן לשנות את המזל, אבל בכל מקרה הוא לא שיקף בכלל. שנית והעיקר: כל העוסקים בענין זה, ואני אומר כל ולא רוב, כי כך זו האמת המדוייקת, מדברים ללא כל בסיס עובדתי, ללא כל מקור רעיוני אמיתי, והכל הבל ורעות רוח. כך שמעבר לעובדה שהם מדברים באופן כוללני כדי לטשטש החמצות… ואין בדבריהם כל ידע ממשי, הם מדברים בלא כל אמת, וכל הטבלאות והספרים בענין זה תשאם הרוח.

יש להרבות בתפילות ומעשים טובים וכך זוכים לכל הישועות.

ברכה והצלחה