מעשר

שאלה:

שלום.
חשבתי לתת תרומה לנזקקים לקראת החתונה, לא חשבתי לקחת את זה ממעשר המשכורת. כמו כן לא חשבתי על לעשות מעשר מכספי החתונה. האם אני יכול לעשות את התרומה הזאת ממעשר כספי החתונה? תודה.

תשובה:

אפשר בהחלט.

ברכה והצלחה והרבה מזל טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם מכיוון שלא חשבתי לקחת את זה ממעשר של כספי חתונה, כי לא חשבתי על זה כלל, זה נחשב שצריך לקחת את התרומה מכספים שאינם מעשר או כפי שהרב כתב שניתן לקחת ממעשר כספי החתונה בלי חשש אחר?
    תודה.

  2. אני מבין שאתם לא ממש מקפידים תמיד על מעשר, ולכן לגבי החתונה לא חשבתם בטווח לעשר [חשוב להתחיל להקפיד] ולכן אמרתי מה שאמרתי, ובצירוף זה שלא כל כך ברורה שנדרי צדקה בלב מחייבים זו מחלוקת הפוסקים, ואני גם כלל לא בטוח אם ההחלטה הזו שלך היתה מוחלטת באופן גמור, אם למשל לא קבעת לעצמך סכום, אז ודאי שאין חשש כלל ומותר לכתחילה.

  3. עד כה, כן מעשר מהמשכורת. פשוט לא עלה בדעתי עניין מעשר מכספי חתונה, לא שחשבתי על זה ואמרתי שלא נראה לי. פשוט לא חשבתי על זה. כבר קבעתי סכום לפני שמישהו הזכיר לי מעשר מכספי חתונה. מה תשובת הרב? תודה!