בישול בכלי טרף לצורך חולה

שאלה:

שלום הרב,
אני בעל תשובה,
אמא שלי עברה שבוע שעבר ניתוח בעמוד השידרה. אני ואחותי מחלקים את הזמן בטיפול בה. כלי המטבח לא בהפרדה ואני נאלץ לבשל לה אוכל כשאני מטפל בה. איך אני צריך לנהוג? ,מרגיש אנוס ואין לי כל כך ברירות…..

תשובה:

שלום וברכה

ראשית שיהיה רפואה שלמה ובשורות טובות.

אם צוכל להביא איתך סיר ומחבת כאשר אתה מגיע זה הכי טוב. בכל מקרה אם הכלי אינו בן יומו הוא לא אוסר את המאכלים, אבל אסור לבשל בכלי טרף לכתחילה, תביא שיהיה לך כמה כלי בסיס משלך.

בשורות טובות.